Wij van het PPMU-team zijn gek op het delen van kennis! Via deze nieuwsbrief word je op de hoogte gehouden van de nieuwste webinars, trainingen, gratis werkbladen, leuke feitjes, praktische tips en natuurlijk de Butskees-methode. Lees je mee?

Column - Marijke

Rouw

En dan komt rouw wel ineens heel dichtbij…

Angst, trauma, rouw… Deze woorden prijken rechts in mijn logo. Veel klachten zijn in oorsprong terug te leiden naar één van deze kernbegrippen, ook al ben je je daar niet altijd van bewust.

 

Misschien voel je je somber, of heb je last van (extreme) boosheid. 

Dan denk je misschien niet direct aan angst, trauma of rouw. 

 

En soms is er wél een overduidelijke aanleiding om hieraan te denken:

  • Bij een ingrijpende gebeurtenis die je maar blijft achtervolgen (trauma);
  • Bij de neiging om dingen te vermijden die je eigenlijk wel zou willen doen maar niet durft (angst); 
  • of bij het verlies van iets of iemand dierbaar (rouw).

 

Ik ben - klinkt misschien beetje vreemd, maar kan wel zeggen - gefascineerd door rouw. We worden er vroeg of laat allemaal mee geconfronteerd. Je kan er niet van ontsnappen. Rouw is van alle leeftijden, komt voor in alle culturen en door alle jaren. Het verbindt mensen en schept tegelijkertijd een afstand. Je kan het samen doen, maar zal het toch ook alleen moeten doen. Iedereen rouwt op zijn eigen manier. Je kan het eigenlijk niet fout doen. En toch bestaat er zoiets als een term ‘complexe rouw’ en ‘persisterende complex rouwstoornis’. 

 

Het is zo normaal en tegelijkertijd zo pijnlijk. 

 

En daar ben ik mij maar al te goed weer van bewust geworden toen wij van de week het bericht ontvingen dat de oma van mijn man overleden is. Ik hoor mezelf zeggen ‘Ze was al oud hoor, ze heeft een mooi leven gehad’ en de ander ‘tja, dat zit er dan aan te komen hè, als iemand zo oud is’.

 

Alsof het dan minder erg is. 

 

Dooddoeners.

 

Grappig woord eigenlijk.

 

Hoewel ik na 6 webinars mijzelf na 14 juni eigenlijk een webinar-vakantie gunde, jeukt het toch 😉

 

En jeuk zet aan tot actie: 28 juni van 20.00-21.30 ben je welkom bij mijn laatste webinar van voorjaar 2021 webinar over rouw

 

We gaan het hebben over alternatieven voor deze doordoeners, wat is normale rouw en wanneer spreek je van complexe/persisterende rouw? Hoe ziet een rouwbehandeling eruit. Wat zijn de do’s en de dont’s bij het begeleiden van iemand met rouw?

 

Meld je aan via de link, op de site voor een miniprijsje van 7,50 euro.

 

In oktober vervolgen we de webinars weer. Maar je hoeft je in de tussentijd niet te vervelend: je vind ook alle terugkijklinks naar de andere webinars op mijn site.

 

We spreken elkaar snel weer!

 

Hartelijke groet,

Marijke

P.S. Ergens in deze nieuwsbrief hebben we een te gekke winactie voor je...

In deze webinar deelt praktijkhouder Marijke Uithol haar tips en ervaringen die zij in de afgelopen 13 jaar heeft opgedaan met het geven van gezinsbegeleiding en GGZ-behandelingen.

Marijke: Ik neem je mee hoe je wrijving in het gezin kan ombuigen naar verbinding. Hoe de-escaleer je tijdens een ruzie of oplopende spanningen? Dat weet jij na het volgen van deze webinar. Met o.a. elementen uit motiverende en oplossingsgerichte gespreksvoering, Geweldloos Verzet-Verbindend gezag.

Moeilijke termen worden uitgelegd in Jip-en-Janneke-taal, met sprekende voorbeelden, filmmateriaal, plaatjes en voorbeelden uit de praktijk.

Je leert over:

  • De 3 basisbehoeftes uit de zelfdeterminatietheorie: autonomie, verbinding en competentie.
  • Hoe je verschillende technieken gelijk kan toepassen om de verbinding te herstellen met de ander.
  • ‘De vijf talen van de liefde’ volgens Gary Chapman
  • De elementen van de methode Geweldloos Verzet.

 

De webinars zijn vanaf heden worden de webinars aangeboden voor een miniprijsje van €7,50. Klik op de button hieronder om de webinar aan te schaffen, je ontvangt hierbij automatisch een terugkijk link, zodat je de webinar nog een keer op je gemakje kunt terugkijken. 

 

Zien we je maandag bij de webinar?

Ja, ik ben bij de webinar aanwezig!
BUTSKEES NIEUWS

De Butskees-methode® is een methode die speciaal wordt ontwikkeld voor ouders, leerkrachten en behandelaren van kinderen van 4-12 jaar die graag...

- inzicht in de binnenwereld van het kind willen hebben: wat gaat er allemaal om in het hoofd van het kind?

- een kind gerichte aandacht willen geven om zich te leren uiten op het gebied van emoties, gevoelens, gedachten en gedrag.

- zien dat een kind (weer) lekkerder in zijn vel komt te zitten.

- zich minder handelingsverlegen willen voelen op het gebied van de emotie- en stressregulatie van een kind.

- kwalitatief beter contact met een kind willen hebben en bereid zijn om andere technieken in te zetten dan de bestaande manier van handelen.

Kortom: de Butskees-methode is er voor ouders, leerkrachten en behandelaren die behoefte hebben aan tools om beter in contact te komen met de binnenwereld van het kind.

#comingsoon #Butskeesmethode #laatjebinnenwereldzien #binnenstebuiten

BUTSKEE WINACTIE!

Wist je dat... de website van de Butskees-methode binnenkort online gaat?! JA, dit lees je goed! Binnenkort gaan we hier wat meer over verklappen... spannend!

 

Dit nieuws is toch té leuk?! En om dat te vieren - en het feit dat de corona quarantaine misschien binnenkort wel voorbij is - hebben we een te gekke winactie voor de kleintjes onder ons... oké oké alle enthousiaste volwassenen mogen ook meedoen! Wij zullen niks doorvertellen!!

 

 

Hoe werkt het:

  • Download de afbeelding door er op te klikken.
  • Geef deze LeegKees een kleurtje, of nog leuker: een hele outfit.
  • Geef de LeegKees een nieuwe naam.
  • Post je Butskees kunstwerk op Instagram en vergeet ons niet te taggen: @butskees.

Wat je kan winnen?

De splinternieuwe set met ansichtkaarten...shhhht deze zijn nog officieel niet verkrijgbaar...waardoor jij dus de eerste bent die ze in bezit heeft: hoe cool?!

Nieuwsgierig naar de laatste blogpost?

Bekijk de laatste blog door te klikken op de 'lees meer...' button. Deze keer ging de blogpost - heel toepasselijk nu alle Corona vaccinaties in volle gang zijn - over prikangst. Word je nou zelf ook niet razend enthousiast van een prik (welke dan ook)? Dan helpt deze blogpost je verder!

Prikangst - injectiefobie
‘Ik heb vaccinatie-angst’, mailde de man. Tja, er is een behoorlijke tweedeling in de wereld als het om vaccineren gaat, ging er door mij heen. Ik raakte nieuwsgierig hoe deze…
Lees meer...

Zo dat was hem weer voor deze nieuwsbrief. We spreken elkaar!

 

Liefs, het PPMU-team!

Heb je de andere nieuwsbrieven gemist? Klik dan hier
Modify your subscription    |    View online