Als de adviezen vanuit je omgeving en de tips van internet niet het gewenste effect opleveren, kan het een verademing zijn als een onbekend iemand met je meekijkt. Met expertise op het gebied van opgroeien, opvoeden en gedragsproblematiek zijn alle opvoedvragen welkom. Neem vrijblijvend contact op om te kijken wat de Psychologiepraktijk Marijke Uithol voor je kan betekenen. Soms is één gesprek al voldoende om weer perspectief te krijgen. Het is ook een optie om af en toe telefonisch een consult te hebben of een traject ouderbegeleiding te starten.

Systeemtherapeutische gesprekken

Ouderbegeleiding 2.0, net even anders…

Als je kind een groter beroep doet op de opvoedkracht die je als ouder bezit op dat moment, kan het fijn zijn om jezelf een korte intensieve periode stevige gezinsbehandeling te gunnen. Of wanneer er vanuit onderzoek is gebleken dat de ontwikkeling van je kind extra aandacht behoeft, vraagt dit om extra vaardigheden van jou als ouder. De rol van opvoeder kan dan als ouder soms zwaar vallen. De praktijk steunt, adviseert en gaat met je na wat er zou kunnen veranderen.

Het unieke van gezinsbehandeling bij de Psychologiepraktijk Marijke Uithol is de samenstelling van de verschillende disciplines die er ingezet worden en de samenwerking hierin met andere behandelaren. Er wordt bij de intake een traject op maat met je samengesteld.

Na de intake worden er afspraken voor jullie ingepland op verschillende behandellocaties. Zo profiteer je als ouder van een breed behandelaanbod, voor maximaal en snel resultaat.

Een traject kan er als volgt uitzien, aangepast al naar gelang behoefte en heeft zeker geen verplichte invulling:

  • Systeemtherapeutische interventies: 2-3 sessies (zoals een gezinsopstelling)
  • PMGT: PMGT is een combinatie van psychomotorische therapie en systeemtherapie. Voor deze behandeling in er een samenwerking met Praktijk Speels. 2-5 sessies
  • Equine Assisted Gezinsbehandeling: coachen met paarden. Hiervoor worden jullie uitgenodigd bij Disco, Storm en Britt om met het gezin opdrachten te vervullen.
    1-2 sessies

Ik ben gek op kennis delen! Meld je aan voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de nieuwe webinardata, trainingen, gratis werkbladen, leuke feitjes en praktische tips!