Marijke Uithol – praktijkeigenaar

GZ-Psycholoog
Registerpsycholoog NIP – Kinder & Jeugd
EMDR-therapeut (Europe Practitioner)

Marijke is hoofdbehandelaar binnen de praktijk en studeerde Klinische Psychologie aan de Universiteit Leiden. Sinds 2008 is zij werkzaam in het werkveld en is gespecialiseerd in kind & jeugd. Zij is ontwikkelaar van De Butskees-methode®: een methode met werkmateriaal voor ouders, leerkrachten en professionals om in gesprek te gaan met kinderen over hun binnenwereld. Ze heeft er een boek over geschreven en beheert een online platform, met alle zelf-ontwikkelde materialen om met de methodiek aan de slag te gaan. Ook traint ze anderen in het inzetten van de methode. Met 16 jaar werkervaring in de jeugdzorg heeft zij kennis van uiteenlopende opvoedproblematiek. Zij heeft na een aantal jaar als regiebehandelaar aangesteld te zijn geweest bij een instelling voor basis GGZ en specialistische GGZ, deze Psychologiepraktijk met als specialisatie angst, trauma en rouw opgezet. Marijke verzorgt webinars, biedt scholing en supervisie aan professionals en geeft gastcolleges.

Lees hier meer over Marijke.

Marijke is geregistreerd bij de BIG-register (BIG: 99933631025), Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ: 111016320), Nederlands Instituut voor Psychologen (NIP: 230742) en Vereniging EMDR Nederland (VEN) en aangesloten bij de Letselschade Psychologen (LSP).

Heb je een vraag voor Marijke?
Tel: 06 52 06 48 48


Stephany Koelewijn – regiebehandelaar

Verpleegkundig Specialist GGZ
Cognitief gedragstherapeutisch werker HBO-V

Als Verpleegkundig Specialist GGZ is Stephany bij PPMU werkzaam als regiebehandelaar. Met meer dan 15 jaar ervaring in de hulpverlening heeft ze tal aan methodes en kennis die ingezet kunnen worden, zoals de Yucel-methode, Een Taal Erbij (duplopoppetjes) en elementen van Cognitieve Gedragstherapie. Marijke en Stephany kennen elkaar als collega’s uit de jeugdhulpverlening. ‘We hebben dezelfde visie als het gaat om ‘goede zorg’ en ‘goed hulpverlenerschap’. Dat maakt samenwerken erg fijn. Ieder in zijn eigen vak en met eigen expertise.’

–> Luister hier naar onze podcast over slaap, die Marijke en ik samen gemaakt hebben. 

Daarbij is ze ook voorschrijver van medicatie (mits in overleg met een psychiater). Slik jij medicatie en denk je aan afbouwen? Stephany kan meedenken met je huidige medicatie-voorschrijver of een persoonlijk plan maken voor afbouw/ mindering van medicatie.

‘Ik kijkt als Verpleegkundig Specialist GGZ vooral naar het geheel. Welke gevolgen hebben de klachten voor je dagelijks leven? Samen ontdekken wat je nodig hebt in je gereedschapskist om je beter te voelen. Ik heb veel ervaring in het werken met mensen met stemmingsklachten, slaapproblemen, angstklachten, AD(H)D en bedreigde persoonlijkheids-ontwikkeling en autisme. Fijn contact hebben is een belangrijke basis om je te kunnen helpen en dat we daarmee samen soms ‘out of the box’ denken vind ik het leukst.’ 

Stephany is BIG-geregistreerd (99066623130) en een vermelding in het Verpleegkundigspecialistenregister (689867).

Heb je een vraag voor Stephany?
Tel: 06 10 07 08 64


Lisanne Baelde

Orthopedagoog

Lisanne is orthopedagoog; afgestudeerd aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam en draagt binnen de PPMU zorg voor behandeling van kinderen en (intelligentie en) psychologisch onderzoek. Naast orthopedagoog is zij vaktherapeut beeldend. Lisanne heeft ervaring in het ambulant begeleiden van kinderen en jeugdigen en heeft diagnostiek en behandelervaring opgedaan in de GGZ Kind & Jeugd. 

“Ik sta voor een persoonlijke aanpak. Het is mijn passie om samen met jou (als kind of jeugdige) en je omgeving (zoals je ouders of school) op zoek te gaan naar de mogelijkheden, zodat jij je verder kunt ontwikkelen. Zo kan jij op je eigen manier oefenen met nieuwe vaardigheden waar je zowel nu als later profijt van hebt.”

Lisanne is geregistreerd bij de Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ: 120014120).

Heb je een vraag voor Lisanne?
Tel: 06 83 69 92 54


Jobke van Bergen

Jeugd- en Gezinsprofessional

Jobke is een gedreven begeleider voor kinderen en hun ouders. Zij is afgestudeerd aan de Hogeschool Leiden als Sociaal Werker met als specialisatie Jeugd- en Gezinsprofessional. Binnen de praktijk is zij productontwikkelaar van de Butskees-methode en is zij medeontwikkelaar van bijvoorbeeld de Plankees Schoolagenda. Daarnaast is zij onze social media koningin; zij maakt prachtige posts en alle leuke (animatie)video’s voor de Butskees-methode®️.

‘Tijdens mijn studie heb ik een aantal jaar vrijwilligerswerk gedaan bij GO! voor jeugd en heb ik daarnaast als ambulant begeleider, vanuit het PGB voor jeugdhulp gewerkt. Met veel plezier bedenk ik nieuwe producten voor de Butskees-methode®️ (ik word daar ook wel Schrijfkees genoemd). Hoewel ik een passie heb voor schrijven en ontwerpen, blijf ik een groot hart hebben voor de (jeugd)hulpverlening, waardoor ik als Schrijfkees een mooie brug kan slaan tussen deze twee. Ik ben bij de Butskees-methode ook Trainkees, dus wellicht zien wij elkaar een keer bij de Butskees-Verdiepingstraining

Jobke is geregistreerd bij de Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ: 160005509).

Heb je een vraag voor Jobke?
Tel: 06 83 66 46 45


Judith Jacobs

Psycholoog

Judith is in 2007 afgestudeerd aan Universiteit Leiden. Na de opleiding Orthopedagogiek/Klinische Neuropsychologie is zij gaan werken binnen de kinder- en jeugdpsychiatrie; begonnen op de polikliniek, op een behandelgroep en binnen een multidisciplinair jeugdteam. Binnen de PPMU draagt zij vanaf januari 2023 zorg voor onderzoek (diagnostiek) en behandeling van kinderen, jeugdigen en volwassenen.

“Door middel van puzzelen, probeer ik samen met jullie als ouders antwoorden te vinden op de vragen: ‘Waarom doet mijn kind wat hij/zij doet’ en ‘Wat heeft mijn kind nodig van mij en van zijn/haar omgeving, om weer lekker in zijn/haar vel te komen.’ Ik vind het belangrijk om met mijn kennis het leven van jou en je kind weer begrijpelijker en leuker te maken. Kom je als volwassene zelf met een vraag, starten we samen de zoektocht naar hoe we het voor jou weer leuker en makkelijker kunnen maken”.

Judith is geregistreerd bij de Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ: 130007384).

Heb je een vraag voor Judith?
Tel: 06 57 86 69 50


Carola van den Hoek

Praktijkondersteuner / Jeugdzorgwerker

Carola werkt sinds november 2022 bij ons in de praktijk als praktijkondersteuner. Je komt Carola tegen achter haar hoge bureau in de wachtkamer. Zij is voor ons van grote waarde als ‘manusje van alles’. Carola biedt ook begeleiding in de klas of thuissituatie als dat nodig is. Daarbij sluit Carola soms ‘als vlieg op de muur’ aan bij gesprekken; om te observeren en te leren.

“Sinds februari 2024 werk ik met veel plezier bij PPMU en heb ik al veel mogen leren in de tijd hiervoor als stagiaire. Ik geef bijvoorbeeld ambulante begeleiding aan kinderen/jongeren op school. Naast mijn werkzaamheden bij PPMU volg ik de HBO-opleiding Ecologische pedagogiek aan de Hogeschool van Utrecht, waardoor ik nog meer kan gaan groeien. Ik kijk ernaar uit dit steeds meer te kunnen gaan inzetten.”

Heb je een vraag voor Carola?
Tel: 06 83 66 34 52


De Psychologiepraktijk Marijke Uithol heeft een nauwe samenwerking met:

 • Rianne Cornelisse – Orthopedagoog-Generalist en EMDR-therapeut Europe Practitioner i.o.,
  Rianne is geschoold in hechting bevorderende interventies, Cognitieve Gedragstherapie en mediaton. Met ruime kennis en ervaring sluit zij aan bij wat een kind, gezin of volwassene nodig heeft. Zij zet een stap extra wanneer het lastig wordt en denkt altijd vanuit het belang van het kind en/of diens gezin. Naast het werken met cliënten geeft Rianne onderwijs aan professionals en begeleidt zij hen middels supervisie.
 • Cynthia Schoemaker – Coaching en Begeleiding
  Haar deskundigheid en rustige uitstraling zorgen ervoor dat na een periode van intensieve behandeling in de Psychologiepraktijk, kinderen graag met haar aan het werk gaan om de geleerde vaardigheden te oefenen in de klas of in de thuissituatie. Bij sommige hulpvragen is het prettig om gelijktijdig de coaching in te zetten.
 • Coachen met Paarden, Puur met Paard door Joke Cok (Hazerswoude Dorp).
  Door de therapie aan te vullen met coachen met paarden bij Joke, kan er op ander niveau verbinding gemaakt worden. Joke brengt ervaringsgericht werken tot een hoger level met de inzichten die de paarden en zij geven.
 • Psychomotorische Therapie, Praktijk Speels door Lianne de Jong (Alphen aan den Rijn, Jan van Henegouwestraat 52).
  Ervaren dat je mag zijn wie je bent, dat is waar het Lianne om gaat als we met gezinnen aan de slag gaan in de praktijkruimte. Door de oefeningen komen individuele kwaliteiten naar boven. Vervolgens kan de samenwerking tussen alle gezinsleden versterkt worden door de samensmelting van systeemtherapie en psychomotorische therapie.

Ik ben gek op kennis delen! Meld je aan voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de nieuwe webinardata, trainingen, gratis werkbladen, leuke feitjes en praktische tips!