Marijke Uithol – praktijkeigenaar

Psycholoog
Registerpsycholoog NIP – Kinder & Jeugd
EMDR-therapeut (Europe Practitioner)

Marijke is hoofdbehandelaar binnen de praktijk en studeerde Klinische Psychologie aan de Universiteit Leiden. Sinds 2008 is zij werkzaam in het werkveld en is gespecialiseerd in kind & jeugd. Zij is ontwikkelaar van De Butskees-methode®: een methode met werkmateriaal voor ouders, leerkrachten en professionals om in gesprek te gaan met kinderen over hun binnenwereld; waar zij momenteel een boek voor schrijft en een online cursus voor opzet. Met 14 jaar werkervaring in de jeugdzorg heeft zij kennis van uiteenlopende opvoedproblematiek. Zij heeft na een aantal jaar als regiebehandelaar aangesteld te zijn geweest bij een instelling voor basis GGZ en specialistische GGZ, deze Psychologiepraktijk met als specialisatie angst, trauma en rouw opgezet. Marijke verzorgt regelmatig (gratis) webinars, biedt scholing en supervisie aan professionals en geeft jaarlijks een gastcollege aan de Hogeschool Leiden. Zij deed in januari 2021 mee aan de Podcast van Omdenken, is expert bij de Ouders van Nu.
In de media:
Maart 2021: in het AD met een artikel over bevallingstrauma’s.
September 2021: in het AD met de Plankees Schoolagenda

Lees hier meer over Marijke.

Marijke is geregistreerd bij de Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ: 111016320), Nederlands Instituut voor Psychologen (NIP: 230742) en Vereniging EMDR Nederland (VEN) en aangesloten bij de Letselschade Psychologen (LSP).

Heb je een vraag voor Marijke?
Tel: 06 52 06 48 48


Lisanne Baelde

Orthopedagoog

Lisanne is orthopedagoog; afgestudeerd aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam en draagt binnen de PPMU zorg voor behandeling van kinderen en (intelligentie en) psychologisch onderzoek. Naast orthopedagoog is zij vaktherapeut beeldend. Lisanne heeft ervaring in het ambulant begeleiden van kinderen en jeugdigen en heeft diagnostiek en behandelervaring opgedaan in de GGZ Kind & Jeugd. 

“Ik sta voor een persoonlijke aanpak. Het is mijn passie om samen met jou (als kind of jeugdige) en je omgeving (zoals je ouders of school) op zoek te gaan naar de mogelijkheden, zodat jij je verder kunt ontwikkelen. Zo kan jij op je eigen manier oefenen met nieuwe vaardigheden waar je zowel nu als later profijt van hebt.”

Lisanne is geregistreerd bij de Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ: 120014120)

Heb je een vraag voor Lisanne?
Tel: 06 83 69 92 54


Jobke van Bergen

Jeugd- en Gezinsprofessional

Jobke is een gedreven begeleider voor kinderen en hun ouders. Zij is afgestudeerd aan de Hogeschool Leiden als Sociaal Werker met als specialisatie Jeugd- en Gezinsprofessional. Binnen de praktijk is zij productontwikkelaar van de Butskees-methode en is zij medeontwikkelaar van bijvoorbeeld de Plankees Schoolagenda. Daarnaast is zij onze social media koningin; zij maakt prachtige posts en alle leuke (animatie)video’s voor de Butskees-methode®️.

“Tijdens mijn studie heb ik een aantal jaar vrijwilligerswerk gedaan bij GO! voor jeugd en heb ik daarnaast als ambulant begeleider, vanuit het PGB voor jeugdhulp gewerkt. Met veel plezier bedenk ik nieuwe producten voor de Butskees-methode®️ (ik word daar ook wel Schrijfkees genoemd). Hoewel ik een passie heb voor schrijven en ontwerpen, blijf ik een groot hart hebben voor de (jeugd)hulpverlening, waardoor ik als Schrijfkees een mooie brug kan slaan tussen deze twee.”

Heb je een vraag voor Jobke?
Tel: 06 83 66 46 45


De Psychologiepraktijk Marijke Uithol heeft een nauwe samenwerking met:

 • Rianne Cornelisse – Orthopedagoog-Generalist en EMDR-therapeut Europe Practitioner i.o.,
  Rianne is geschoold in hechting bevorderende interventies, Cognitieve Gedragstherapie en mediaton. Met ruime kennis en ervaring sluit zij aan bij wat een kind, gezin of volwassene nodig heeft. Zij zet een stap extra wanneer het lastig wordt en denkt altijd vanuit het belang van het kind en/of diens gezin. Naast het werken met cliënten geeft Rianne onderwijs aan professionals en begeleidt zij hen middels supervisie.
 • Cynthia Schoemaker – Coaching en Begeleiding
  Haar deskundigheid en rustige uitstraling zorgen ervoor dat na een periode van intensieve behandeling in de Psychologiepraktijk, kinderen graag met haar aan het werk gaan om de geleerde vaardigheden te oefenen in de klas of in de thuissituatie. Bij sommige hulpvragen is het prettig om gelijktijdig de coaching in te zetten.
 • Coachen met Paarden, ‘t Veengat door Joke Cok (Hazerswoude Dorp, Burgemeester Smitweg 17B).
  Door de therapie aan te vullen met coachen met paarden bij Joke, kan er op ander niveau verbinding gemaakt worden. Joke brengt ervaringsgericht werken tot een hoger level met de inzichten die de paarden en zij geven.
 • Psychomotorische Therapie, Praktijk Speels door Lianne de Jong (Alphen aan den Rijn, Jan van Henegouwestraat 52).
  Ervaren dat je mag zijn wie je bent, dat is waar het Lianne om gaat als we met gezinnen aan de slag gaan in de praktijkruimte. Door de oefeningen komen individuele kwaliteiten naar boven. Vervolgens kan de samenwerking tussen alle gezinsleden versterkt worden door de samensmelting van systeemtherapie en psychomotorische therapie.

Ik ben gek op kennis delen! Meld je aan voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de nieuwe webinardata, trainingen, gratis werkbladen, leuke feitjes en praktische tips!