Binnen de PPMU is het mogelijk om intelligentie onderzoek bij volwassenen af te nemen.

Klik hier om naar intelligentieonderzoek voor kinderen te gaan.

Tarieven

IQ is de afkorting voor intelligentiequotiënt. Je cognitieve/verstandelijke vermogen wordt hiermee uitgedrukt in een getal. Het gemiddelde IQ is 100, dus als je bijvoorbeeld hoger scoort dan 100 dan ben je ten opzichte van de gemiddelde mens beter in dat gebied van vaardigheden.

Er zijn verschillende IQ-tests op de markt. Binnen de PPMU maken we gebruik van de WAIS-IV-NL | Wechsler Adult Intelligence Scale IV-NL

De WAIS-IV-NL is een individueel toepasbaar klinisch instrument waarmee het intellectuele vermogen van adolescenten en volwassenen tussen de 16 en 84:11 jaar kan worden bepaald.

Het intelligentieonderzoek wordt afgenomen op een Ipad; je hoeft niet te schrijven.

Werkwijze

Voorafgaand aan het onderzoek hebben wij een kort kennismakingsgesprek (online of face-to-face) waarin we bespreken wat je reden voor onderzoek is en maken we een afspraak voor het afnemen van de test. Hiervan ontvang je per mail een bevestiging. De afname neemt circa 2,5-3 uur in beslag (inclusief nabespreking), tijdens de afname kan er worden gepauzeerd en/of iets worden genuttigd.

De uitslag ontvang je direct na afloop van de test en gaat in op de algemene intelligentie en de deelgebieden van de intelligentie. Ook ontvang je een algemene uitleg van de getallen. Indien gewenst wordt er een verslag met een advies geschreven (de kosten hiervoor worden extra in rekening gebracht en komen neer op 1 uur reguliere uurprijs van €97,50). In de rapportage wordt uitleg gegeven bij vaktermen en krijg je een persoonlijk advies op maat.

Ik ben gek op kennis delen! Meld je aan voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de nieuwe webinardata, trainingen, gratis werkbladen, leuke feitjes en praktische tips!