Direct naar:

  • Voor afspraken anders dan online of in één van de praktijkruimten zoals genoemd op de site, geldt een tarief van €0,31 per km.
  • Het tarief voor reistijd is €65 per uur.
  • Indien er gebruik gemaakt wordt van een werkboek, zal de aanschaf van het werkboek voor de kosten zijn van de hulpvrager (meestal tussen de €15,- en €25,-).
  • Je laten betalen voor een niet-nagekomen afspraak? Dat doe ik niet (bij de eerste keer) als de afspraak bij ons in de praktijkruimte gepland stond. We vergeten allemaal weleens iets. Als het te vaak gebeurt en het jouw behandeling belemmert, zullen we samen op zoek gaan naar een passende oplossing. Als er reiskosten/reistijd gemaakt zijn, zal de afspraak volledig in rekening worden gebracht.

Vergoeding voor de behandelingen – volwassenen

Als je bij de Psychologiepraktijk Marijke Uithol in behandeling komt, is het helaas niet mogelijk de behandeling vergoed te krijgen. Wij factureren rechtstreeks aan de hulpvrager en hebben geen contracten met zorgverzekeringen. Dit heeft voor- en nadelen. Het voordeel hiervan is dat we zeer korte wachtlijsten hebben. Bij Psychologiepraktijk Marijke Uithol kan je dus relatief snel terecht. Ook kunnen we hierdoor jouw privacy beter waarborgen. Wij vinden het belangrijk naar jou te blijven kijken als persoon, zonder je daarbij ‘in een hokje’ te hoeven stoppen.

Vergoeding jeugd

Vergoeding van behandelingen van kinderen en jongeren tot 18 jaar, wordt vanaf 1 januari 2015 door de gemeente verzorgd. De kosten kunnen niet worden verhaald bij een zorgverzekering.
Er zijn 2 mogelijkheden: vergoede jeugdzorg via de gemeente of zelf betalen (particulier)

1. Gemeente

Mocht je de hulp vergoed willen hebben, is een aanmelding bij de gemeente noodzakelijk (de huisarts hoef je daarvoor niet te benaderen). Geef daarbij aan dat je graag bij ons in zorg wil. Wij hebben geen contracten met gemeenten.

De gemeente beslist of de hulpvraag:

  1. Bij ons uitgezet wordt via clientcontract-op-maat
  2. Bij ons uitgezet wordt via PGB
  3. Dat de hulpvraag intern in een jeugd- en gezinsteam opgepakt wordt.
  4. Dat de hulpvraag bij gecontracteerde onderaannemers uitgezet wordt.

In geval van 1 en 2: De gemeente neemt dan met ons contact op, wanneer we kunnen starten en tariefafspraken. Houdt rekening met een lange wachttijd van maanden (actuele wachttijd weet de gemeente zelf).

2. Particulier

Mocht je de afspraken zelf willen bekostigen: meestal komen we tussen de 8-12 gesprekken uit, a 60-90 minuten per keer.

Ik ben gek op kennis delen! Meld je aan voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de nieuwe webinardata, trainingen, gratis werkbladen, leuke feitjes en praktische tips!