De webinars worden verzorgd door Marijke Uithol.

Een webinar met Marijke staat garant voor een gezellige avond met humor, (h)erkenning, theoretische uitleg, inspiratie en veel praktische tips die je gelijk toe kan passen.


Webinars terugkijken


Het enige waar jij voor moet zorgen is dat je een smartphone, tablet, laptop of computer met een stabiele internetverbinding tot je beschikking hebt. De webinars vinden plaats via Zoom. Je ontvangt na aanmelding en betaling een link in je inbox. En wat je dan nog te doen staat? Een kop thee te pakken, eventueel een kladblok om aantekeningen te maken en te genieten!

 • Voor wie? Iedereen die geïnteresseerd is: ervaringsdeskundigen, studenten, ouders, leerkrachten, professionals, opa’s en oma’s…
 • Laagdrempelig: je krijgt op een heldere manier uitleg over het onderwerp. De onderwerpen zijn breed en per onderwerp wordt er stilgestaan bij veel aspecten rondom dat onderwerp. Het is een webinar ter inspiratie en niet bedoeld als verdieping op het onderwerp. Zoek jij wel meer verdieping op het onderwerp voor bijvoorbeeld je team? Neem vooral contact op om te kijken wat wij voor elkaar kunnen betekenen daarin.
 • Anoniem: wil je je camera uitlaten en onder de naam Pietje Puk meedoen? Ook goed! Niemand die hoeft te weten dat jij deelneemt. Behalve ik natuurlijk, maar ik zal niets zeggen 😉
 • Praktisch: tussen de theoretische uitleg door hoor je veel tips die je gelijk kan toepassen.
 • Vragen: In de webinar is er aan het eind een Q&A sectie (een moment om vragen te stellen in de chat). Mocht je vraag niet aan bod zijn gekomen, kun je deze altijd naderhand per mail aan mij stellen.
 • Humor: mijn uitgangspunt is dat een webinar vooral leuk moet zijn! Hoe heftig het onderwerp ook is.

Esther Fieback-Cassee
Begeleider Passend Onderwijs 

“Vlot, enthousiast, goede inhoud, leuke voorbeelden, behoorlijk volledig voor deze beperkte tijd!”

(deelnemer webinar Autisme)

Stephanie Kernizan
Docent MWD/Sociaal Werk bij Hogeschool Leiden

“‘Ik was net nog even in gesprek met een student naar aanleiding van jouw presentatie. Ze herkende alles van wat je zei. De casus was zijzelf gaf ze aan. Ze vond dat je het heel prettig vertelde. Duidelijk en met een bepaalde nuchterheid. Dit maakte dat dit gevoelige onderwerp te handelen was voor haar.
Dit is wat ik zelf ook ervaarde. Je was helder, informatief, nuchter, wat humor er in wat het luchtig maakte.’”

(deelnemer webinar suïcidaliteit)


Teamscholing

Tip: alle webinars kan ik ook in-company (en op maat, aangepast aan de voorkennis) verzorgen voor jouw team! Kosten in overleg.


Praktische informatie bij het volgen van de webinars

Leuk dat je er bij bent! De verkorte hand-out ontvang je na de webinar.
Na betaling ontvang je direct de link om in te loggen of de webinar terug te kijken in je inbox. De webinar start 20.00 uur sharp dus zorg ervoor dat je lekker op tijd online komt.

Hieronder vind je nog wat informatie die handig is om te weten voordat je deelneemt aan de webinar:

 • Ik gebruik Zoom. Je mag incognito meedoen met je camera uit en onder een andere naam in je onesie of onder een dekentje. Persoonlijk vind ik het heel leuk om je te zien, maar hier geldt: Wat jij prettig vindt!
 • Kom je lekker met je microfoon uit online?
 • Ik ga je heeeeel veel vertellen over alles wat ik kan vertellen in 1,5 uur tijd. Niet alle onderwerpen kunnen diepgaand aan bod komen en sommige dingen gaan misschien wel vragen oproepen. Tip: Pak je notitieblok erbij en schrijf ze even op. Het kan best zijn dat de informatie die je zoekt, later nog aan bod komt.
 • Sommige onderwerpen gaan misschien wat te snel. Gelukkig krijg je naderhand een link om terug te kijken.
 • Om 20.50 nemen we 5 minuten pauze. Waar we ook zitten in de presentatie, you need a break. En ik ook.
 • Als je helemaal aan het eind van deze webinar nog vragen hebt, zet ze dan in de chat. Tijdens het presenteren lukt het mij namelijk niet om ook de vragen in de chat volgen. Mocht er echt iets aan de hand zijn, wanneer je mij niet meer kan horen bijvoorbeeld (best essentieel), unmute jezelf en breek in. Afhankelijk van de tijd en hoeveelheid vragen komt jouw vraag wel/niet aan bod.
 • Blijf je met je vraag zitten, stel je vraag dan achteraf per mail. Ik kom er zeker van de week bij je op terug. Na afloop ontvang je een verkorte hand-out/presentatie met alle handige links in je mailbox.

Ik ben gek op kennis delen! Meld je aan voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de nieuwe webinardata, trainingen, gratis werkbladen, leuke feitjes en praktische tips!