Ik hoop dat een onderhoudsgesprek bij een psycholoog in de toekomst zo normaal wordt als de APK-keuring van je auto, een Mens-Periodieke-Keuring. Doet alles het nog? Leef je nog volgens je waarden of ben je zo opgegaan in de waan van de dag? Heb je klachten? Hoe is het in je relatie? In je werk? In je rol als moeder/vader/broer/zus? Ben je onbewust ergens vast aan het lopen? Met een MPK-gesprek voorkom je klachten in de toekomst.

‘Het is beter te werken aan gedragsverandering in rust dan in periodes van stress.’

Je brein is geprogrammeerd om te overleven. In tijden van zorgen maken, spanning of dreiging ervaren, neemt je stressbrein het over. Het stressbrein is gericht op overleven en doet niet aan lange termijn oplossingen. We moeten nú actie ondernemen: vechten, vluchten of verstoppen.

In tijden van rust is je ‘mensbrein’ beschikbaar; dat gedeelte van het brein dat ervoor zorgt dat je goed kan plannen en organiseren, kan nadenken, reflecteren, plannen maken en je kan inzetten voor gedragsverandering. Dus wacht niet te lang en plan een afspraak in. Je kan natuurlijk ook kiezen voor een los gesprek.

Klik hier voor de tarieven.

Ik ben gek op kennis delen! Meld je aan voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de nieuwe webinardata, trainingen, gratis werkbladen, leuke feitjes en praktische tips!