Bevallingstrauma

(21-02-2021) Bevallingstrauma. Een behoorlijk ‘ondergeschoven kindje’, als je het mij vraagt.
Nog nooit zag ik de aanmelding ‘ik wil mijn bevallingstrauma behandelen’ maar toch heb ik meerdere moeders met EMDR op dit thema behandeld.
Moeders melden zich vaker niet dan wel aan. Maar bij uitvragen van de problemen komen we toch dikwijls in de tijdlijn op deze heftige gebeurtenis.
Waarom geen aanmeldingen?
Ik zie vaak schaamte en denkfouten: het toeschrijven van de problemen rondom de bevalling aan zichzelf ‘ik ben een slechte moeder, ik kan niet eens normaal bevallen’. Maar ook bagataliseren: ‘ik moet mij niet zo aanstellen, vrouwen over heel de wereld bevallen al sinds mensheugenis’.

Ik nodig je uit: liep de spanning tijdens je bevalling hoog op, kun je geen bevalling op tv zien zonder daarbij heftige emoties te ervaren? Of vermijd je bevallingsverhalen? Heb je herbelevingen, nachtmerries of gewoon vage (bovenmatige angst/overbezorgdheids)klachten waar je last hebt?

Te bedenken dat 1-3 sessies je al zoveel verlichting kunnen bieden.

Ik zie je, 💛 Marijke

(Update 24-3-2021) Mijn post op LinkedIn en Facebook werd opgemerkt door een journalist van het AD. Er volgde een interview, een foto en een mooi stuk in de krant! Lees het hier.

Ik ben gek op kennis delen! Meld je aan voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de nieuwe webinardata, trainingen, gratis werkbladen, leuke feitjes en praktische tips!